persbericht

13-11-2019                                                                                                     

Afbeelding met pentekening

Automatisch gegenereerde beschrijving

TOPteam in virtueel bouwen.

Meer teamwork in ontwerp- en engineering in (bouw)projecten                                                                                                                             

Niet goed op elkaar afgestemde werkzaamheden, wachten op informatie, de juiste gegevens of onderzoeken en rapporten, corrigeren van fouten op tekening, zoeken naar de juiste gegevens, wachten op collega’s, onvolledige informatie, met als resultaat onnodige uren, fouten, gedoe en frustraties. Het tweede boek ‘TOPteam in virtueel bouwen’, van Michel Tonino, trainer en teamcoach bij bureau Ditisdusdekunst, geeft handvatten om een goed lopend team in de ontwerp- en engineeringsfasen te bouwen. 

Het handboek is geschreven voor projectmanagers, projectleiders, architecten, ontwikkelaars, opdrachtgevers, bouwbedrijven, onderaannemers en installatiebedrijven. Aan de hand van een bewezen stappenplan lees je in dit boek hoe je een goedlopend team creëert. Dit stappenplan is in de laatste 10 jaar op veel bouwprojecten met succes toegepast, zowel in de grond-, weg- en waterbouw, als in de utiliteits- en woningbouw. Het toepassen van dit stappenplan bij een groot aantal projecten, zowel in ontwerpfase, engineeringsfase en tenderfase, hebben geresulteerd in dit handboek vol met praktijkvoorbeelden.

Michel Tonino, geboren en getogen in Breda, studeerde Civiele Techniek aan de Technische Universiteit Delft en Bedrijfskunde in Rotterdam aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij begon bij Sprangers Bouwbedrijf Breda als bedrijfsleider en was er 9 jaar werkzaam. Daarna is hij 1 jaar actief geweest bij Ingenieursbureau Ciwacon. Vervolgens werkte hij 5 jaar als projectleider aan grote industriële projecten bij Albouw BBM, onderdeel van NMB Amstelland. Daarna 9 jaar als directeur bij Goldewijk Steenbergen en bijna 9 jaar als Lean trainer/consultant bij Arpa. Nu is hij zelfstandig ondernemer bij Ditisdusdekunst. Hij schreef ook “TOPteam in uitvoering”, een handboek voor projectleiders en uitvoerders.

‘TOPteam in virtueel bouwen’ wordt op vrijdag 22 november gelanceerd, locatie De Fazant in Ulvenhout, om 16.00 u. Van 13.30 u tot 16.00 is er een workshop waarin u op een interactieve manier wordt meegenomen in deze manier van doen. Het boek is vanaf 25 nov. verkrijgbaar bij managementboek.nl en op de website van de auteur: www.topteamindebouw.nl De voorverkoop is gestart.

ISBN 978-90-83052-2-2

——————————————————————————————————–

Meer informatie en contact (niet voor publicatie bestemd): 

Michel Tonino Tel. 0031652057536

www.topteamindebouw.nl

https://www.linkedin.com/in/michel-tonino-98099614/

Bijlage: foto boek en samenvatting.

Afbeelding met teken, fles

Automatisch gegenereerde beschrijving

Samenvatting van dit boek

Ben je projectmanager, ontwerpleider, directeur, opdrachtgever, ontwikkelaar, architect en heb jij de verantwoordelijkheid om het ontwerp- en engineeringsproces te organiseren? Dan weet je dat een groep van specialisten niet vanzelf een TOPteam wordt.

Hoe kun je het proces vanaf het initiatief tot en met de werkvoorbereiding zo inrichten dat je integraal minder uren nodig hebt? Dat er minder rework nodig is, dat alle werkzaamheden zo goed op elkaar zijn afgestemd, dat het bijna vanzelf loopt, dat knelpunten gezamenlijk worden opgelost zonder gedoe, met oog voor het projectbelang.

In een TOPteam weet iedereen van elkaar wie wat, wanneer doet en wat hij  nodig heeft. De werkzaamheden zijn vooraf zo goed op elkaar afgestemd, dat iedereen gelijk aan de slag kan, als hij aan de bal is. Er zijn integraal minder uren nodig, dus de kosten gaan omlaag. En misschien nog wel het belangrijkste: alle specialisten in het team werken er met plezier!

In dit boek leert Michel Tonino je hoe je met de 5 Lean-principes en aan de hand van een stappenplan van een groep specialisten een TOPteam maakt. De praktijkvoorbeelden geven je handvatten om zelf aan de slag te gaan.